Eenpansmaaltijd

16 november 2021 0 Comments

Veel mensen vinden koken heel leuk, maar dat zijn doorgaans geen mensen die voor alleen zichzelf hoeven te koken. Wanneer iemand anders met je mee-eet, heb je nu eenmaal meer motivatie om iets gezonds en lekkers te maken dan wanneer je in je eentje even snel wat klaar wil maken. Maar wie zegt dat zoiets eenvoudigs als bijvoorbeeld een 1 pans gerecht saai en smakeloos moet zijn? Koken voor alleenstaanden kan net zo lekker zijn als koken voor het hele gezin. Let maar eens op.
Ook al woon je alleen en heb je geen zin in koken, ook dan moet je gewoon gezond eten.

Zalm met aardappel, wortel en tijm
Voor dit gerecht heb je nodig:

– 125 gram aardappels
– 125 gram wortel
– 125 gram zalmfilet
– 1 eetlepel tijm
– 100 ml crème fraîche
– 5 ml olijfolie
– peper en zout

Bereidingstijd
Ongeveer dertig minuten, maar een groot deel daarvan ben je kwijt aan het koken van de groenten.

Benodigd keukengerei
Voor dit gerecht heb je een redelijk grote pan nodig en een koekenpan of wok.

Bereiding
Het fijne aan dit gerecht is dat het doodeenvoudig te maken is. Breng een flinke pan water aan de kook. Schil de aardappels en rasp de wortels. Snij ze in grote stukken en laat ze twintig minuten koken in licht gezouten water. Je kunt natuurlijk ook voorgesneden groenten in de supermarkt kopen. Snijd terwijl de groenten koken de zalm in blokjes. Giet de groenten af zodra ze gaar zijn. Verhit wat olie in een wok of koekenpan en bak de zalm en de tijm. Dat duurt meestal maar een paar minuutjes. Voeg nu de groenten en de crème fraîche toe. Als je het eindresultaat iets droger wilt houden, gebruik je minder crème fraîche. Roer alle ingrediënten nu goed door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe. Klaar!